BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

hout van bpg van der meulen

De geur van hout. Bij BPG van der Meulen genieten ze er nog steeds van als ze de houtloods binnenlopen. U vast ook. In deze ruime loods van 2.000 m2 vindt u een grote collectie Europees kwaliteitshout. U heeft er volop keus uit vuren bouwhout en douglas hout. Al dit hout importeert BPG van der Meulen zelf. Regelmatig maken de vrachtwagens van deze houthandel ritten naar Noord- en Midden Europa. Zij laden de trucks vol met het beste hout om dit vervolgens naar het Friese Nij Beets te brengen.

Planken, panlatten en balken

In de houtloods vindt u vuren- douglas hout in allerlei maten: panlatten, SLS-hout en balkhout. SLS staat voor Scandinavian Lumber Standard, dit is Noord-Europees, op maat geschaafd hout. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Het is relatief goedkoop en makkelijk te bewerken, dus geschikt om gebruikt te worden als timmerhout. De bomen in Noord-Europa groeien langzamer dan in Midden-Europa, omdat het noorden kouder is. Hierdoor zitten de jaarringen van Noord-Europees vuren dichter bij elkaar en is het hout dichter van structuur en sterker. Douglas hout is een naaldhoutsoort uit Noord-West Europa. Het is duurzaam en erg sterk. Dit hout  is beschikbaar in een kopmaat van maximaal 20 x 20 tot 600 cm lang. Douglas hout is ook heel breed toepasbaar en vriendelijker voor het milieu dan vurenhout.

Hout bewerken: tips

Het kan de beste overkomen, een ongeluk bij hout bewerken. Daarom geven we u graag enkele veiligheidstips. Gaat u zagen, laat de zaag dan het werk doen, dus niet duwen. Zorg dat het zaagblad scherp, schoon en van goede kwaliteit is en het juiste type is voor de klus. Hetzelfde geldt voor een uw frees boor. Met scherp gereedschap schiet u minder snel uit. Gebruik een handzaag met gesloten handvat om uw handen te beschermen. En berg uw zaag altijd goed op in een beschermhoes of koffer, buiten bereik van kinderen.


 


 
Bel mij